I toppen av et tre

I toppen av et tre

Vi SKAL på tretopphytte i vinter, stadfesta ungene en litt treg morgen i vinter.

– Ja, selvfølgelig skal vi det, sa kona.

– Men det er jo ikke noe ledige tretopphytter å oppdrive nå, sa gubben

Men etter litt lett intens googling kunne kona endelig rope – Jeg fant, jeg fant – i Odalen – det er nesten som heime!

-Og vi dit, ropte hele banden!

Så mens snøen lavet ned på sitt mest intense i Oslo, gravde vi elbilen til naboen ut fra snøhaugene, fylte den opp til taket og bega oss ut på et nytt eventyr i tretoppene. Og etter bare en liten times kjøretur fra Oslo, var vi på vei over en snøkledd skogsvei på et nyploget jorde, på jakt etter tretopphytta vår.

– Det kan umulig være her, denne veien fører absolutt ingen andre steder enn rett til skogs, sa gubben

– Vi kommer til å sette oss fast i snøen og må ringe etter traktor. Og det gjør du altså, sa kona mens hun holdt pent i dashbordet.

– Vi skulle seriøst leid en Land Rover istedet, sukket poden.

– Men kartet sier at det er her altså, sa frøkna veldig overbevisende.

Og så rundt en sving og en til, så åpenbarer plutselig Trollhetta Tretopphytte seg. Som en oase på påler lå helgens fristed å ventet på oss i enden av veien.

For et lykkelig rabalder det ble i bilen!

Oasen i enden av veien, også tilgjengelig med spark

Det er nemlig noe helt magisk med å overnatte i en tretopphytte, og få opplevelser har gitt banden bedre minner en nettene i tretoppene.

For til å være alt annet enn selvhjulpne friluftsmennesker, så gir tretopphytter oss en unik mulighet til å være litt mer i ett med naturen. Her kan vi grille middagen på bål, bygge snøhuler i skogen, spille kort i blafrende stearinlys langt utover natta og våkne til fugler og søte ekorn utenfor vinduene på morgenen.

Upåklagelig utsikt og helt i ro
En bålpanne, en stor balkong og utsikt over sjøen og fuglene i tretoppene – trenger ikke noe mere da.
Pølsegrilling i sovepose er helt unngåelig i en tretopphytte.

Livet på topp

Trollhetta tretopphytte er den største og fresheste tretopphytta vi har sovet i så langt. Eller som poden raskt kunne stadfeste mens han virret opp og ned trappa til hemsen og flyttet inn den ene reisebamsen etter den andre – Dette er luksus ass!

For det viser seg raskt at det egentlig ikke er noe som ikke finnes. Et stort oppholdsrom med peis, et godt utstyrt kjøkken og en kjempesvær hems gjør at det er veldig bekvemt å være på hyttetur i skogen. Til kona sin store lettelse var det til og med et toalett i toppen av trærne, så hun kunne lettet avslutte panikkplanleggingen med å ta seg åtte meter ned midt på natten i vintersko og pysj. Godt!

Masser av lys gir masser av leselyst og kos

Tid for ro, og tid for lesing av hyttebok.

Det er faktisk nesten så vi følte vi var på en ordentlig landfast fjellhytte innimellom. Men det skal bare noen små vindkast til før hytta gynger i takt med trærne, og du virkelig kjenner at – jo, du bor faktisk i toppen av et tre.

Det som kanskje tiltaler oss aller mest med livet i tretoppene er stillheten. Helt uten wifi og andre forstyrrelser utenfra, med mobiler på flymodus og padene hjemme, så får vi mulighet til å være bare oss.

Og å bare være sammen!

Livet er med andre ord helt topp i toppen av et tre!

Trollhytta ligger helt oppe i trærne, helt inni skogen, og helt ved sjøen.

Tenk å finne en is-karusell! En hel dag på Storsjøen, med is-karusell og gapahuk til låns, var en fantastisk bonus.

Når man til daglig vandrer rundt i gatene på Bislett, så skal man jo ikke kimse av å ha en hel skog som er «sin», og en hel sjø til å leke på.

Om Trollhetta tretopphytte

Trollhetta er den første tretopphytta i Sør-Odal, og ligger et steinkast fra Storsjøen ved Skarnes i Sør Odal. Hytta har fint plass til to famillier, har strøm, kokeplate, bålpanne, peis og forbrenningstoalett. Det finnes sparker og akebrett på hytta, og det er super natur rett utenfor.

Les mer om tretopphytta på nettsiden til Østby Tretopphytter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.