Helt magisk i Mosambik

Helt magisk i Mosambik

Et paradis er det man gjør det til. At man ikke vil reise derifra, og vil tilbake igjen og igjen, det er en god start. Og Mosambik er et slikt paradis.

Det var kona som først sa hun ville til Mosambik. Javel, sa gubben. Er det haier der? sa guttungen. Kan man snorkle der? sa jenta. Og vi dit, sa hele banden.

Og som vi er glad for det! Etter tre uker i Mosambik så er vi igjen helt frelste og småforelska i et nytt land. Vi har nytt hvert eneste øyeblikk siden vi kom.

Vi har reist en ganske vanlig turistrute i Mosambik, i den grad noe er veldig vanlig turistrute i Mosambik. Fra sør ved Maputo , via surfeparadiset Tofo og oppover til midten av landet til Vilankulo ved Bazaruto nasjonalpark. Og i et land som er dobbelt så stort som Norge, så snakker vi naturligvis timesvis i bil. For det meste på ganske grei vei, til tider på sanddyner og humpete sideveier. Og ja da, gubben fikk visst enda en fartsbot. Men det er helt fint, for det er lite i forhold til hva du får igjen.

For Mosambik er skikkelig Afrika. Så fort vi kom over grensen til Mosambik var vi tilbake i det Afrika som vi først falt for mange år siden. Menneskene, fargene og rytmene, Mosambik har alt. Rett over grensen står salgsbodene side om side og selger grønnsaker. Det er mosambikere, og ikke hvite afrikanere som preger bildet. Videre innover i landet er det lett preget av kaos, folkeliv, musikk og glede. Her leves et enkelt liv, og det er enkelt å være her. Det er skikkelig «hakuna matata».

Helt Mosambik. Så mange som mulig om bord.
Fargerikt også på markedet i Tofo

Men den største belønningen i Mosambik er kystlinjen, med paradisstrender, sanddyner og evig korallblått hav. Hele kysten til Mosambik er egentlig bare sand. Alle øyene er også bare sand. Det er hvit og lys gul sand så langt du kan se. Og det føles som vi kan se over til Asia igjen.

Paradis med parasoll og blått hav så langt du kan se.
Bølgene ved Tofo er fantastisk morsomme å bade i.
En liten pause fra surfing i Tofo
Havet er rent, det er lite søppel. Etter å ha vasset i søppel i Asia, så er det en befrielse å komme hit. Det betyr vel og merke ikke at det ikke er søppel der ute i havet

En av de virkelige høydepunktene med å være på den andre siden av det indiske hav, i tillegg til dagevis med surfing og bading, var å få reise på havsafari og snorkle med hvalhaier, delfiner og djevelrokker. En helt magisk opplevelse for alle. Som jenta sa; nå har vi også sett verdens største fisk!

Mosambik må være en av de best bevarte hemmelighetene i Afrika (hvis man ikke er fra Sør-Afrika), og har passet oss perfekt. Men hemmeligheter er vanskelig å holde på. Vi skal tilbake før alle vet om det. Eller som gubben sa «vi skal tilbake til alle land i Afrika». 

På havsafari i Tofo, superlykkelige etter å ha snorklet blant hvalhaier og rokker.

2 Replies to “Helt magisk i Mosambik”

  1. Mosambique…..det blir ikke mer eksotisk enn det☺ Drømmereisemålet til mannen min, eg vil og gjerne dit…og vi kikket på flybilletter og reise via Sør Afrika for å få med en safari. Ble overrasket over dyre flybilletter innad i Afrika. Kjørte dere bil fra SA? Er det en god ide og fly fra Europa til Maputo pg leie bil i etpar uker?? Hvordan bodde dere?? Er det lett å finne overnatting hvis en «loffer» rundt?? Mosambique er høyt på ønskelista vår….men først skal Vietnam besøkes i juli med tenåringsgutta våre og Hong Kong på voksentur i høst? Afrika får bli i 2019/20 håper eg☺

    1. Heisan! Dere børe prøve Afrika, fantastisk. Kombinasjonen Kruger og Mozambique vil vi veldig anbefale. Beste (billigste og enkleste) måten å reise rundt på er med bil, så fly til JBurg eller Maputo fungerer fint. Vi har bodd mest på AirBnB, mange dine steder, og en del små hoteller, finnes i de fleste priskategorier…. men ikke Asia-priser. I skal lage flere tips-artikler om å reise i Mosambik og Kruger m.fl når vi er tilbake i Wifi, så følg med på siden så får du mer informasjon snart. Eller send oss en mail hvis du lurer på noe:) Kos der i Vietnam! Hilsen Malin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.