Cape Town for store og små

Cape Town for store og små

Selv om den ligger så langt sør som du nesten kan komme i Sør Afrika, er Cape Town uten tvil den mest «vestlige» byen vi har vært i på det Afrikanske kontinentet. Uansett om du befinner deg på flyplassen, midt i sentrum eller på «the waterfront» så er du garantert å finne både kjent mat, vanlige butikker – og noen andre nordmenn.

Vi besøkte Cape Town i mai, egentlig mest for å ha et sted å feire 17.mai. I ettertid er vi så glad for at vi litt tilfeldigvis endte her, for Cape Town og hele området rundt har utrolig mye å by for hele familien. Og selv om det er litt som å være i en afrikansk versjon av San Fransisco, så er det likevel utrolig genuint, vakkert og morsomt.

Table Mountain

Hvis været er godt, så kan man vel nesten ikke være i Cape Town uten å reise opp på Table Mountain. Og det er så verdt turen. Vi tok banen opp, men er man klar for en god treningsøkt, så kan man også gå opp. Og ned. Eller om du som oss tilfeldigvis har en som hopper rundt på krykker denne dagen, så spar gåingen til du er på toppen. Utsikten er uansett helt fantastisk, til og med på en gråværsdag. Husk å booke billetter på forhånd, det er begrenset antall plasser hver dag. Har du afrikansk Wild-card får du god rabatt.

Utsikt mot Kapp det gode håp fra Table Mountain.
Utsikten på Table Mountain er fantastisk, i alle retninger. Lengst der sør er det sørligste punktet i Afrika – Kapp det gode håp.
Gondolen til Table Mountain

Robben Island

En av de historisk gode grunnene til å reise til Cape Town, er naturligvis et besøk på Robben Island. Litt blaserte etter fengsler i Kambodsja og krigstunneler i Vietnam var vi nok. Selve fengslet var derfor kanskje ikke det mest avskrekkende for vår familie, og minstemann syntes nok ikke at Mandela hadde det så verst. Til og med hundene på Robben Island hadde det bedre enn fangene i Tuol Sleng, mente gutten. Men Robben Island er mer enn selve fengslet, det er en hel øy og det er historien rundt apartheid og Mandela, som sammen gjør dette til et veldig godt reisemål for hele familien. Det er litt tur og kjør, ut og inn av buss sammen med mange andre. Men det er den eneste løsningen for å se det, og du får en god tur på et par timer på Robben Island.

Båter til Robben Island går fra The Nelson Mandela Gateway på nordsiden av De Waterkant. Vi booket billetter på forhånd, noe som nok var lurt, for her fylles det også opp fort.

Luftegården på hovedfengslet på Robben Island
Hundeburene utenfor Mandelas hus inspiseres
En obligatorisk stopp på reisen rundt på Robben Island

De Waterkant

Cape Town sitt svar på Aker brygge og San Fransiscos Pier 39. De Waterkant er et ganske enkelt et svært shoppingsenter, masse restauranter, uteserveringer og en naturlig turistmagnet ved vannkanten i Cape Town. Her kan du kjøpe det du ikke trengte, spise veldig mye god mat og du kan også booke alt du ønsker å gjøre i Cape Town, her bugner det av tilbydere til havsafari, haisafari, dykking og andre aktiviteter. For familier er det faktisk veldig deilig hvor ungene kan springe rundt ganske fritt. Det er en liten lekeplass som holder de fleste i aktivitet lenge, det er pariserhjul og mini-tog. Bilde: Pariserhjulet på De Waterkant lyser opp og er ikke til å unngå å se. Er nok ikke til å unngå å kjøre heller.

Perfekt utsikt på selveste 17.mai fra pariserhjuelt på De Waterkant
Det bugner av steder å løpe på og spise på De Waterkant

Andre ting vi anbefaler i Cape Town

  • Ta en gåtur i Bo Kaap, fantastiske fargerike hus og hyggelig atmosfære
  • Besøk District 6 Museum, apartheid-museum
  • Aquarium på De Waterkant
  • Diamant-museumet ute ved Nelsom Mandela Gateway
  • Lyst på en god bok – besøk The Book Lounge, fantastisk hyggelig bokbutikk med herlig betjening og tid til å sitte i ro.

 

Og uten tvil – bruk også anledningen til å reise ut av Cape Town og besøk Kapp det gode håp!

Vi  fikk blant annet se verdens fineste leoparder, tusenvis av pingviner og Afrikas sydligste punkt. 

 

Praktisk informasjon

Hvor skal man bo i Cape Town

Etter vår erfaring kan man bo i de fleste områder i Cape Town, så lenge det er sentralt, Uber kjører deg overalt dit du skal på noen minutter, og de fleste sentrumsområdene har hyggelige restauranter, cafeer og kjøpesentre. Vi leide AirBnB ved Buitenkant street i sentrum, nære District Six Museum. Kunne veldig gjerne ha bodd i Hillside området ved Gardens, Bo Kaap, eller på hotell på De Waterkant. Og hvis du ikke vil bo i selve Cape Town, og det er sommer og du vil bade, så ligger Hout Bay  og Camps Bay fantastisk til. Rolig, avskjermet fra havet og inn til Cape Town på 10 minutt.

Transport i Cape Town

Det aller beste overalt i Cape Town er Uber. Uovervinnelig på pris og effektivitet, og fungerte hver gang. Vanlig Taxi var veldig mye dyrere, og kollektivt ble oftest ikke et alternativ. Føttene fungerer også fint, ihvertfall på dagtid.

Shopping i Cape Town

Garden Shopping center og De Waterkant, har alt. Fantastisk Woolworths på The Gardens, med norsk laks (om man savner det).

Sikkerhet

Vi følte oss trygge alle steder i sentrale Cape Town, men fruen gikk ikke ute alene på kveldstur.

Annet

Cape Town har en stor delegasjon med nordmenn, både fastboende og studenter. Mange av de en del av Norskeforeningen i Cape Town. Vi fikk feire 17. mai , noe som var stor stas. Vi fikk også veldig god hjelp og tips til å skaffe en doktor når minsten absolutt måtte nesten brekke beinet. http://www.norskeforeningen.co.za/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.