Tommel opp for Sri Lanka

Tommel opp for Sri Lanka

Helt fra starten av reisen har vi lovet minste medlemmet av banden at vi skulle besøke klassekameraten som har bosatt seg på Sri Lanka ett år. Men med India friskt i minne, var flere av bandens medlemmer litt skeptiske til å dra. Lukter det like mye, er det like mye kuer og tuting, og like mye chilli i maten?

Svaret er nei på alt! Dette er et paradis, og etter en måned her er vi så glad at vi la turen om Sri Lanka. Vi er utrolig takknemlige for at vi ble invitert hit av familien Hovda, for uten dem hadde vi gått glipp av en av de store perlene i Asia.

Etter nesten et halvt år uten venner hjemmefra, er det superstas å endelig få bade med en kompis fra Bolteløkka.
På surfekurs i Weligama med gode venner, bedre kan det ikke bli.

Fire uker har gått fort. Vi har fartet rundt, opp og ned, og litt frem og tilbake, med bil, tog og aller mest tuk-tuk. Først opp til de grønne fjellene, til venner i Kandy og gåturer i fjellene rundt Ella. Så ned til sørkysten til strender og surfeliv. I tillegg har vi toget oss nordover, til templer i Anarudhapura og nasjonalparken Willpattu. Vi har sett skilpadder krabbe opp på stranden for å legge egg på natten, vi har vært på hvalsafari og vi har tålmodig lett etter leoparder. Ikke noe sted har det vært grønnere, og ikke noe sted har vannet vært friskere.

Grønt og skjønt så langt du kan se. Og alt er te.
Badedag på den lokale badestranden.
Det har vært noen helt fantastiske kvelder på stranden.

Men det er ikke bare den utrolige naturen og de fine strendene som har gjort Sri Lanka så fantastisk sted å være for oss. Det er mest det faktum at det har vært veldig enkelt å være en reisefamilie her. Alt ordner seg på Sri Lanka, og alt finnes på Sri Lanka.  Her snakker de fleste snakker brukbart engelsk, det finns masse annet å spise enn rice and curry og det er mange morsomme aktiviteter som kan fylle dagene. Det er lett å finne billig overnatting, rimelig med transport og det finns alltid en tuk-tuk som kan kjøre deg dit du vil, eller ikke visste du skulle.

Selv om det har vært mye hit og dit, og rundt omkring på øya , har vi faktisk hele to ganger klart å bo på et sted en hel uke om gangen. Det er helt uvurderlig som reisefamilie med noen slike reisepauser. Først i Tangalle Bay, der vi på dagtid hadde en hel hotellbar og bassengområde til oss selv som skolestue, og så litt utenfor hovedstaden Colombo, der vi nå siste uken har hatt eget kjøkken, hvert vårt soverom og basseng på taket. Da er det lett å kose seg. Og menyen den siste uken i bandens eget kjøkken har også vært preget av det. Det ble «norsk Taco» med indiske rotti-brød, pølse med potetmos og grønne erter, hjemmebakte grove rundstykker med norsk røkelaks, hjemmelaget pizza i langpanne og kjøttkaker med brun saus. Helt som hjemme med andre ord.

Finere barklasserom skal man lete lenge etter.
Godt med eget kjøkken og tirsdagstaco. Medbragt i bagasjen har vært 3 poser taco-krydder og 5 poser tørrgjær.
Egen vaskemaskin betyr at også reisebamsene fikk ta seg en tur på badeland.

Så nå kjenner vi at hele Asia er vårt hjem. Vi vet hvordan saker fungerer, hvordan vi skal reise rundt fra land til land, hvordan skaffe mat, vaske klær og prute på alt. Og vi vet hvordan vi hver dag kan skape vårt hjem i stadig varierende omgivelser. Det er her vi nå hører hjemme, for det er her hverdagen vår har vært i ett halvt år. Derfor sitter vi akkurat nå med skrekkblandet fryd og sommerfugler i magen. Tiden er nemlig klar til å forlate Asia.

Vi skal til Afrika! Og ja, vi har nå vært der et par ganger før. Men likevel føles alt akkurat nå som om vi skal bryte opp fra hjemme, finne ut av alt igjen og lære alt fra begynnelsen.

Og av alle steder vi ikke visste vi skulle til, så er vi nå på vei til Swaziland. Årsaken til det er ganske enkel. Vi har sittet på vent på billige flybilletter, og Qatar til Johannesburg vant den konkurransen. Men av mange grunner lokker ikke selve Sør-Afrika for øyeblikket, så da ble det å finne en rask vei ut. Og det viser seg å være Swaziland. I hvertfall starter vi der. Med tre uker i eget hjem. Lenge nok til at vi kanskje kommer til å få dreisen på familiereiselivet i Afrika. Lenge nok til at Afrika også kan kalles et hjem.

Takk for oss Sri Lanka! 

Og takk til Felix, Gabriella, Knut Erik og Helene, som fikk oss til Sri Lanka.

Mere tips og bilder fra vår tur på Sri Lanka finner du her:

Grønt, grønnere og grønnest

Strand og surfing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.