Tigrene kommer!

Tigrene kommer!

Av August og Alexandra

Vi har hatt veldig lyst til å se tigere, og i India finnes det tigere. Derfor reiste vi på tigersafari på et sted som heter Ranthambore Nasjonalpark.

Tigerspor i sanden

Vi ble hentet på hotellet før sola hadde stått opp. Vi fikk en fin jeep, det var litt kaldt. Vi kjørte inn i nasjonalparken. Vi var veldig spente.

Det finnes to måter du kan finne tigre på. Du kan lete etter tigerspor på bakken. Tigrene har myke store fine poter som gjør fine fotspor i sand. Hvis man ikke finner tigerspor så kan man høre på varsellyder fra andre dyr. Når en tiger nærmer seg så lager de andre dyrene mange lyder, de uler eller flakser eller piper, for å varsle hverandre.

Vi kjørte ganske lenge, og så kom vi inn til ett vannhull. Der ble vi stående å vente og høre etter alarmsignaler. Så hørte guiden vår mange dyr som skrek. Det var sambar hjort og påfugler som ulte. Og så sa han at tigrene var på vei kanskje. Så vi fortsatte å vente. Vi satt helt stille og ventet nesten en time.

Jeepen vår i India

Plutselig sier guiden at han ser en tiger oppe i gresset. Vi blir veldig spente. Og reiser oss i bilen for å se, og det blir litt kaos i bilen. Og hva skjer?

August faller ut av jeepen, akkurat når tigrene kommer ned fra toppen og er rett foran bilen. August ligger på bakken og har landet på en sten og har vondt. Guiden hopper ut, men August reiser seg opp og klatrer tilbake i jeepen. Akkurat rett før tigrene runder forsiden av jeepen. Vi blir alle litt redde. Og sjåføren rygger oss fort bakover. Da ser vi at det er fire tigere som er veldig nærme oss. En tigermamma og tre tigerbarn. De går bare sakte forbi oss og ut mot vannhullet, og fortsetter bortover veien.

Her kommer tigrene rett foran jeepen når August faller ut av bilen.

Guiden forteller at tigermammaen hadde tatt med tigerbarna for å lære de å jakte. Heldigvis ble ikke August tigermat. De jaktet på hjortene og de andre dyrene.

Tigerne følger etter oss på veien

Vi kan følge tigrene en hel halvtime. De går foran bilen, og bak bilen og inne i skogen. Vi så også tigrene bade, og tigerbarna lekesloss litt

Tigrene er kjempefine. Dette er en ett år gammel tigerunge. Ganske stor til å være liten.

Vi var veldig heldige som fikk se tigre. Nasjonalparken er veldig svær, og det er kanskje over 60 tigere i hele området. Men det er veldig vanskelig å se de. En gang var statsministeren i India der i 7 dager, uten å se en tiger i det hele tatt. Neste safaritur så vi ikke tigre. Men det er veldig mange andre fine dyr der. Vi så prikkete rådyr, hjort, antiloper og langurer.

Rådyr i nasjonalparken

Før var det veldig mange tigere i India. Men nå er det ikke så mange, fordi det er mange som har jaktet på de. Nå er det forbudt å drepe tigrene i India.

Nasjonalparken er kjempestor. Her er vi på toppen av et fjell, og ser utover bare en bitteliten del av den.
Se opp for antiloper i veien

Her er det også film av tigrene vi så 

8 Replies to “Tigrene kommer!”

  1. Spennende lesning,klart August kom seg opp i bilen,han vil ikke være tigermat.Så fine bilder,god tur videre!?????

  2. Wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!!!!!!!!!!!!!! For en spennende historie! Den har blitt høytlesing for familien Kandal-Ilagsmoen! Send oss gjerne flere eventyr!

  3. Oi, oi August du må passe. Oskar synes det er dødskult at du et sett tiger. Kult at du bor på samme hotell som vi bodde på. De hadde så digg pannekaker der med Nutella. Oskar savner deg og Friggcup var ikke det samme uten deg. Nå er det to treninger igjen så blir det pause frem til bandy. Kos dere i bølgen, klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.