Roadtrip i Rajasthan

Roadtrip i Rajasthan

Når vi landet i Rajasthan ble vi møtt av Norsk flagg på flyplassen, av sjåføren vår Tarachand. En fantastisk mann har det vist seg, som har holdt ut med banden nesten døgnet rundt. Sammen har vi fartet rundt i 10 dager i Rajasthan, blant palasser og byer vi tidligere bare har sett på film. Vi har reist over 200 mil, og sittet nesten stille over 50 timer i bilen på indiske humpete, svingete og bråstoppende veier.  Det tar  på!

Amber Fort utenfor Jaipur

Road-tripen startet i den rosa byen Jaipur, og så videre til den blå byen, Jodhpur og den gyldne byen, Jaisalmer, før vi bega oss inn i ørkenen og var klare for kamelsafari. Et av reisenes store høydepunkt, og noe som var verdt alle timene i bilen.

Solnedgang i ørkenen ved Jaisalmer
Transporten har kommet tidlig på morgenen, og vi er klare til avgang.

Etterpå gikk ferden videre til den hvite byen, Udaipur, før vi reiste mot nasjonalparken Ranthambore for å se om vi hadde hellet med oss og kunne få se noen tigere.  Og ikke bare fant vi en tiger, vi fant fire! Noe som visst nok skal være veldig sjeldent. Og en sjeldent spennende opplevelse.

Solnedgang og båttur foran Lake Palace i Udaipur, deler av James Bonds Octupussy er blant annet er spilt inn her.

Tross mange timer i bil, har det aldri vært et kjedelig øyeblikk langs veien i India. Landskapet har skiftet fra ørken til høye fjell, til grønne områder, små landsbyer og store byer. Vi har passert tusenvis med kameler, apekatter, kuer, hjemmesnekrede traktorer, dusinvis ulike typer tuk-tuker og lastebiler i fantastiske farger.

Ku-kork på veien

Og ikke minst har vi sett og møtt mange mennesker, som har et helt annet liv enn oss. De aller fleste her lever veldig enkelt. I små hus og hytter på jordene eller langs veiene, sammen med familien og kuene sine. De selger grønnsakene sine på det lokale markedet eller langs veien, pløyer jordene med hakke og spade og lever helt fint. Det har til tider vært som å reise flere hundre år bakover i tid. For å i neste øyeblikk å være tilbake i «vår» verden, med moderne butikker, biler og TV-reklame som viser en helt annen livsstil for andre indere.

Store Taj Mahal og de litt mindre En tidlig morgen i Agra

Og nå er India turen over for denne gangen. Og helt ærlig – det syns vi faktisk er utrolig deilig. Vi er så klare for miljøskifte. Ikke fordi ikke India er fantastisk. Men fordi vi etter nesten 6 uker faktisk er utrolig lei av trafikk, støy, søppel, kumøkk, tuting, curry og løshunder. Og når August sier “Jeg er så lei den lukta og orker ikke mer tuting nå. Jeg vil aldri tilbake”, så er det bare å innse at India er og blir lettere kaotisk i all sin prakt. Og at det er på tide å fly videre.

 

Hjemme hos sjåføren vår på middag siste kvelden i India

3 Replies to “Roadtrip i Rajasthan”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.