Reiseferie og jakten på et førjulshjem

Reiseferie og jakten på et førjulshjem

Vi har fartet rundt mer enn vi tenkte, og vi visste det kom til å komme. Og det kom. Med et smell. Alle kjente vi på det. Jul, adventstid og 1 desember. Snøen som selvfølgelig lavet ned i Oslo i år. Skiene som ikke ville passe neste år. Alle vi ikke skulle treffe, pepperkakene vi ikke fikk, julebordene vi ikke skulle på og juleavslutningene som vi ikke fikk med oss.

Hjemlengselen ble brått stor hos alle, og fulle av bakterier og virus i Myanmar satte vi oss ned på rumpa og kjente for første gang litt på reistretteheten. Tre måneder i bag, uten fast hjem, det gjør noe med en familie. Vi måtte justere oss, vi trengte et førjulshjem. Vi tok en reiseferie.

Litt reisetrette og klare for å reise på reiseferie.
Valget falt på Thailand, for etter både India, Kambodsja og Myanmar er det nesten som å komme hjem. Et utrolig velsmurt maskineri, hvor alt bare fungerer og du bare strekker ut hånden og får fikset og kjøpt det du vil. Etter fire turer til Bangkok det siste halvåret, så er Bangkok hjem nummer en plutselig. Vi gikk inn for null sightseeing, buddha-statuer og templer, og lot ungene bestemme alt. Det førte ikke overraskende til en hel dag på hotellet med wifi, spill og TV hvor vi ikke bevegde oss ut av hotellrestauranten. Og så en dag nummer to på badeland og lekepark. Og Ikea selvfølgelig. Julekos ad mass. Det var medisinen sin det.

Oh lykke med en full dag med berg-og dalbaner, vannsklier og karuseller.

Rimelig fornøyd med kvelden på Ikea og en kjølebag full av pepperkakedeig, kjøttbullar, cheeze doodles og julmust.
I søken etter et førjulshjem var det egentlig bare et hovedkrav – en stekeovn. Og det tok mange dagers søk langs hele kysten av Thailand for å finne et passende sted, med nettopp – en stekeovn. Og huset fant vi på Ko Chang. Så med kjølebaggen fra Ikea tok vi den 7 timers lange bilturen til Ko Chang og vårt nye hjem. Og nå har vi satt rekord i tid på samme sted, og skal snart runde 14 dager på Ko Chang, 11 av de i samme hus. Snakk om å bo seg inn.

Og her har vi hatt det fantastisk. Vi har egen bil, vi har gigantisk TV og faktisk en egen sofa. Yuhu! Og vi har fryser, vaskemaskin og oppvaskmaskin. Vi har bakt brød og pepperkaker, hengt opp julestjerne, laget snøkrystaller i vinduene og fått lussekatter på Lucia. Og vi har også for første gang hatt nok hjem til å ha besøk, en hel danskefamilie i 2 døgn. Det blir det deilig nordisk julestemning av.

Endelig litt juleverksted.

Egen bil og daglige turer på butikken. Det er hverdagen sin det.
Vi har fått det vi trengte i førjulstiden. Reisetrettheten er kurert. Nå er vi så klare for å komme oss ut på tur igjen. Og helt ærlig er vi voksne helt klar for å la noen andre ta over både middagslaging og klesvask igjen. Det er i grunn oppskrytt.

Reiseferien er over, nå blir det juleferie i Vietnam. Som vi gleder oss til å fortsette ferden, vi vet vi straks finner et nytt hjem.

På reiseferie gjelder det å finne et sted å henge rundt hver ettermiddag, når det blir for varmt i huset. På Ko Chang funker det veldig fint.

2 Replies to “Reiseferie og jakten på et førjulshjem”

  1. Veldig moro å følge dere på tur, Malin. Vi gjorde noe lignende med tre barn på 3, 3 og 10år i 2003, men bare fire måneder og bare forskjellige steder i Thailand. Ønsker dere en riktig god jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.