På vingård i Myanmar

På vingård i Myanmar

Besøk på vingård er kanskje ikke det første man tenker på når man planlegger en tur til Myanmar. Men når vi først snubler over muligens den eneste vingården i Myanmar, så var det ikke spesielt vanskelig å bestemme seg for at dit skulle vi.

Deler av vingården på Red Mountain Estate

Vingården Red Mountain Winery ligger i en åsside ved innsjøen Inle. På vei i lokal tuktuk hopper det passelig på veien oppover, østover fra småbyen Nyang Shwe. En stund før selve vingården dukker de første vinrankene opp langs veien, og plutselig kjennes det som om du er på vei til en vingård i Italia.

Vinranker så langt du kan se egentlig, og det ser ut at druene trives like godt som vi skulle det vise seg.

Mye ligger egentlig til rette for vinproduksjon i Myanmar. Klimaet ved Inle er kaldere enn i resten av Myanmar, det er kjøligere kvelder og varme soldager, ispedd godt med regn som gjør den røde jorda godt egnet for vinproduksjon. Vintankene er kjøpt på auksjon i Ungarn og Italia, og vinstokkene er hentet fra Frankrike og Spania, i alt 400 000 planter som dekker store områder i åsen. Det er Chardonney, Muscat, Shiraz, Tempranillo og Pinot noir. Mmm…

Det er vinprøving, butikk og restaurant. Neste gang blir vi litt til…..

Red Mountain ble startet opp i 2002, og med hjelp av en fransk vinmaker har vingården blitt bygd opp fra grunnen av. Nå 15 år senere jobber over 100 mennesker fullt sysselsatt med å produsere 150 000 flasker vin i året. Vin som selges først og fremst i Myanmar, men som også eksporteres til Thailand, Kambodsja og Japan. For som guiden vår sier, japanere er glade i vin.

Og det er jammen vi og. Og selv om vinen kanskje ikke var av de beste vi har smakt, var det godt nok til å gi oss mye av den samme følelsen som man får i Toscana eller Piemonte. Vel verdt et besøk med andre ord.

Er man på vingård, så er man på vingård. Vinprøving hører til. Og får ikke noe særlig bedre utsikt noe annet sted egentlig.
Kontoret på vingården, nesten bare transporten som skiller seg fra andre vingårder vi har vært på.
Mens man har importert flaskemaskinger og annet utstyr, så limes etikkene på manuelt av de ansatte.

Og PS…hvis noen lurer på hva barn gjør på en vingård….. På pokemon-jakt:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.