Late dager på Lazy Beach

Late dager på Lazy Beach

Lenge har vi drømt om å besøke øyene i Kambodsja. Vi gjorde et tappert forsøk i sommer, men regntid og stormvær stoppet både båtene og oss. Nå noen måneder etterpå, var det endelig på tide.

Så vi leide oss en bil ned til Sihanoukville. Noe som viste seg være et partysted hvor stranda har mer neonlys enn Times Square, og technomusikken dundrer fra piren til fire- fem om natta. Pussig nok ikke helt hva vi trengte etter to uker i Røde Khmers fotspor, jungletrekking og skogsarbeid. Det var bare å kaste seg på båten til Koh Rong Samloem så fort som mulig.

Hovedstranda i Sihanoukville er bomba med neonlys – om ikke noe annet gjør det det mulig å kveldsbade.
Første stopp var en enkel bungalow på Saracen beach. Litt vind, grumsete vann, ørebetennelse og dårlig wifi til skolearbeid gjorde egentlig ingenting – det var et paradis syntes vi.

Alexandra fikk endelig bruk for bursdagshengekøyen sin på Saracen Beach. Slapp til og med broren til:)

Hele Saracen er full av husker. Perfekt for små og store.
Helt til vi fant det det riktige paradiset! For etter fire dager haiket vi med den lokale traktoren til andre siden øya – til Lazy Beach. Og da kom vi faktisk til paradiset!

På vei til Lazy Beach med «traktor». Blir ikke bedre en det!
Bungalowen vår på Lazy Beach lå rett på stranden, og med på kjøpet fikk vi gigantiske gekkoer bak håndklene, edderkopper i myggnettingen, apekatter på taket, hengekøyer på balkongen og toalett man skyller ned selv. Når vi kom ble lommebøkene og kredittkortene låst inn i safen på restauranten, mobildekningen var dårlig, og wifi hadde de ikke. Altså var alt lagt til rette for å slutte å tenke selv. Og å slutte å planlegge. Resortsyken kom som altomfattende epidemi – så det var bare å bli «lazy» rett og slett.

Late og avslappende dager i hengekøyene, også for bamser!
Så slik gikk nå dagene. Vi skulle bli tre netter. Vi ble veldig raskt overbevist av den walisiske bartenderen at vi burde bli litt lenger. Så vi doblet innsatsen.  Og vi sto opp hver morgen når bungalowen ble for varm og tok oss et morgenbad. Gikk til frokost. Tok oss et bad. Hadde et par skoletimer. Tok en snorkletur. Spiste litt lunsj. Hang litt i hengekøyene. Snorklet litt mer. Spiste litt middag.  Tok nattbad med selvlysende alger (morild) under fullmånen. Og snirklet oss tilbake med lommelykt til bungalowen og husdyrene våre en gang litt for sent på kvelden.

Turkis hav så langt du kan se! Bryggen på Lazy Beach var et yndet «stupebrett» for barna.
En av de store bonusene som dukket opp var en dansk familie ute på samme ærend som oss, med like gamle unger. Lykken var like stor for både store og små. Barna snakket på dansk og engelsk, og hadde noen å leke og bade med hele tiden. Og vi voksne kunne sitte og dele gleder og utfordringer rundt langturer i baren til sent på kvelden, mens bartenderen lærte August å lage drinker, ungene spilte poker og vi tilslutt dansa på bardisken alle sammen. Ikke rart det var tøft å reise fra Lazy Beach. Og ikke rart det er det stedet vi fortsatt sitter å drømmer om å komme tilbake til. Et paradis til er funnet!

Dansk-norsk union, en helt vanlig deilig kveld på Lazy Beach.
Egentlig hadde vi lyst til å holde Lazy Beach hemmelig! Bare slik forblir det et paradis!

Men har du lyst til å vite mer, så å legger vi ut mer praktisk om øyene og Lazy Beach senere – så kan flere ha noen fantastiske late dager!

Gøy å treffe en nesten lik men dansk familie. Sammen hadde vi det supergøy!

 

5 Replies to “Late dager på Lazy Beach”

  1. Fantastisk lesing for en noe engstelig Bestemor. ,Gleder meg så over allt dere opplever og deler med dere! På Eidskogen er det litt julestemning med et lite teppe av rim på bakken,,og is på Gaustadsjøen.Kos dere videre!????

  2. Det er virkelig moro og følge dere. Dere er heldige som har muligheten til å reise ut på et slikt eventyr, som familie. En opplevelse vi nordboere bare kan drømme om, som dere sikkert kommer til å leve veldig lenge på når dere kommer hjem igjen. Det er moro å følge dere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.