Halvveis i Vietnam

Halvveis i Vietnam

Den siste måneden har vi feiret jul, gått over i ett nytt år og reist rundt i Vietnam. Og plutselig har vi innsett at vi jammen er over halvveis på turen vår.

Det aller beste med Vietnam, og årsaken til at vi var her, var å treffe familie fra Norge. Utrolig koselig å se kjente fjes, og helt supert å ha noen å feire både jul og nyttår med. Det å vite at noen vi kjente skulle komme over til vår verdensdel, dro oss litt igjennom julehjemlengselen og gjorde at vi lett kunne storme videre inn i et nytt år uten planer. Så fort gikk tiden at vi altså har oppdaget at vi er over halvveis på reisen. Snart har det gått 5 måneder. Det gikk litt vel fort.

Asias spanskekyst

Vi har reist strekket Ho Chi Minh, Mui Ne, Dalat, Nha Trang, Hoi An og øya Phu Quoc. Og etter å ha vært rundt i sørlige Vietnam i en måned, er det en ting å si om Vietnam; landet er under rask utvikling, noe som ikke alltid er et pluss. Milevis med strandområder utvikles til store turistområder med høye hoteller og gigantiske resorts (vi snakker megagigantiske hotellbyer), og ofte er det er lite som vitner om vietnamesisk kultur. Det kan virke som om hele den sørlige kyststripen er i ferd med å bli Sør-øst Asias Benidorm, men istedenfor engelskmenn, tyskere og fulle nordmenn, er det støyende kinesere, diskodansende sør-koreanere og fulle russere. Same same but different, med andre ord.

Kilometervis med strender i Nha Trang med mye bølger, mange høyhus og mest russere.
Stranden i Phu Quoc
Det er kort mellom frukt, vannskutere og massasje på stranden på Phu Quoc, som fortsatt har sine fantastiske perler og nydelige strender.

Dette gjør at det kan være vanskelig å se hva som er det autentiske, og kanskje en av grunnene til at vi kanskje ikke er helt bergtatt av Vietnam. Det er litt halvveis liksom.  Nå skal det sies at det finnes veldig mange fine unntak. Og at ettersom vi tross alt er litt værflyktninger, og ikke oppsøker steder med temperaturer under 25 grader, så har vi ikke vært i Nord. Det er fint å ha noe igjen.

Det er mange perler i Vietnam. Å gå gatelangs i Hoi An kan aldri bli kjedelig og er helt nydelig.
Å sykle er fantastisk i Vietnam, bare man styrer seg rett mellom vannbøfler, biler og mopeder.

Vietnam-nam

Det vi kanskje aller mest har falt for i Vietnam er maten. Den er fantastisk i all enkelthet. Friske grønnsaker og ingredienser, rene smaker og litt mindre chili. Frukten er helt fantastisk, og det bugner overalt.  Og så får man godt brød! Så vi har brukt de siste ukene på å fråtse i søte mangoer, deilige Banh Mi og de voksne har fått sin rasjon med Dalat-vin.

Bare å lette litt på blikket, så kommer fruktmannen på stranda i Vietnam. Og det er så godt….
Man får tak i det meste av grønnsaker, frukt – og alt annet, på gata eller de lokale markedene. 
Det er kanskje ikke rart at man tilbyr kokkekurs på alle turiststeder vi har vært når maten er så god. Her lærer vi oss å lage vietnamesiske pannekaker. Mmmmm….

Halveis på veien

Og for noen dager siden kom vi til Sri Lanka, som har vært et av målene på turen hele veien. Her bor det nemlig Bolteløkka-barn, og de måtte vi jo finne. Og det var veldig stas for store og små å få være sammen.

Det er igrunn ganske digg å være fire badebarn fra Bolteløkka i Kandy.

Hvor lenge vi skulle bli på Sri Lanka har vi ikke tenkt så mye over, og ikke hvor veien går videre heller. Noe som blant annet førte til en noe lengre stopp ved immigrasjonskontrollen, man skal jo tross alt ha en returbillett når man kommer til et nytt land. Vi skyldte på at vi ventet på viktig post fra Skatteetaten i Norge (sant), og ikke visste hvor lenge vi kunne bli (usant). Og det virket.

Etter bare noen dager her syns vi alle dette landet er helt topp, så egentlig er det vel ingen grunn til å ikke bli her ut visum-tiden. Og når man først er på Sri Lanka, har vi funnet ut at vi er jo nesten halvveis til Afrika. Så kanskje tiden er moden for å fly videre vestover til et nytt kontinent. Posten med fødselsattester med apostille har vi jo fått, og tiden begynner jo tross alt å bli knapp?

Vietnam og januar ga oss også en fersk 8 åring i banden. Og det ble skikkelig bamsefest! Takk for nå Vietnam!

Praktiske reisetips til Vietnam er under arbeid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.