Go’e Goa

Go’e Goa

For et sted! Etter å ha reist rundt i Sør-India i flere uker, har det vært en  befrielse å komme til Goa.

Å ta tog i India har dog vist seg så langt å presse tålmodigheten til de voksne maks. På veien til Goa sto toget naturligvis bom fast i 3,5 timer, etter sigende på grunn av moonsoon-regn og flom på banen. Heldigvis er de yngre noe bedre, eller bare helt ubevisste, på å overleve systemtregheten i India. Etter 9 timer på et lettere slitt tog, hvor tiden ble fylt med litt skoletid og mye iPad-tid, kom vi endelig frem. Og det var verdt det!

Når man endelig kommer frem med toget er det greit med litt bagasjehjelp på togstasjonen.

Huset vi hadde leid via AirBnB viste seg å være en leilighet i fjerde etasje i et kompleks som like gjerne kunne vært ved Middelhavet. Altså fikk vi fort hjemmefølelsen, og det var deilig ha en stue med TV, eget kjøkken til å lage mat selv og ikke minst en vaskemaskin en hel uke. “Huset” var selvfølgelig også mer utenfor allfarvei enn vi trodde, og nærheten til stranden viste seg å innebære en times spasertur gjennomvåte av svette. Deretter ble det privatsjåfør resten av oppholdet. Egenkjøring er så langt utelukket, for ingen av oss er særlig konforme med indernes inderlige hang til kronisk tuting, rattet på feil side, smale svingete veier, mengder av scootere og kuer i veien.

Storefri og FysAk på samme tid i «Lille Portugal»

Turistbilen har tatt oss fra sør til nord i Goa, fra strender, kirker og nye og gamle hovedsteder. Barna er noe skeptiske til sin far’s hang til historiske severdigheter som Bom-basilikaen og Braganza house, men de henger lydig med under påskudd av at det både KRLE, samfunnsfag og engelsktime i ett.

Det pekes og læres foran Se katedralen i Gamle Goa

Så hvorfor så glade i Goa? Goa har vært så veldig mye annet, annerledes og mer gjenkjennbart for oss enn det sørligste India. Det mest påfallende har kanskje vært at vi faktisk ikke er alene turister lenger. Vi hadde vel egentlig ikke trodd at vi så raskt kom til å lengte etter noen som snakker australsk, tysk eller fransk på nabobordet. Og ikke bare hører vi andre språk, men vi forstår også indisk-engelsken her langt bedre. Og så er det maten, den er fantastisk. Goansk mat er indisk med portugisisk vri. Eller motsatt.

Religionene er også mindre tydelige her, folk er vant til å se det meste og man får tak i akkurat det man vil overalt.  I tillegg er det åpne, luftige landskap og det er fantastiske strender. Og tydeligvis var dette noe vi hadde litt behov for alle sammen.  I hvert fall har vi storkost oss med å lage havregrøt til frokost, vaske klær og reise på utflukter, badeturer eller ha skole på ettermiddagen, og se på filmer på TV sammen på kvelden.

Endeløst med kilometer strand ved Margoda og Colva

Og aller mest har vi kanskje forelsket oss i Palolem beach, en fantastisk strandstripe helt sør i Goa. Det var også her Alexandra valgte å feire 10-årsdagen sin. Et godt valg. Her er det bungalower langs hele beachen og en merkelig mix av back-packere og godt lønnede indere som flokkes i bølgene hele dagen. Det er både Mentos, Diet Coke og Kingfisher i butikken, det er wifi nesten overalt og fine solnedganger når det ikke regner.  Og akkurat når sesongen starter sakte men sikkert her, er vi etter 10 dager i klare til å reise videre igjen. Med oss har vi har nok sand i alt av klær og utstyr til at vi kommer til å bære med oss Palolem og Goa en god stund fremover.

Palolem Beach i Goa. Rett og slett deilig. I hvert fall før høysesongen setter inn.

 

5 Replies to “Go’e Goa”

 1. For en drømme «ferie»! Høres helt fantastisk ut! Å gla for å høre att skolefagene blir underholdt!?

 2. Høres ut som dere har det gøy!
  Rock on BislettBanden!
  Milett Josephsen holder lav profil i Trysil denne høstferien . Frans syklet offroad idag med stort hell. Hils August fra Frans⛱️?️?

 3. Hei Alexandra, August, Malin og Øystein!
  Utrolig artig å lese om de spennende opplevelsene dere har hatt hittil; og for noen flotte bilder! Håper fortsettelsen av reisen blir like bra. Gleder meg til høre mer fra dere. 🙂
  Klemmer fra Elin

 4. Glad for å høre at dere stortrives mesteparten av tiden! Virker som dere har skapt mange gode minner sammen allerede, med enda flere i vente. Å feire bursdag på et sted så vakkert og bli avbildet oftere enn Bollywoodkjendiser glemmer man trolig ikke med det første. Gleder meg til å følge med videre hvor veien fører dere! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.