Dit pepper´n gror

Dit pepper´n gror

Som vi har gledet oss til å komme til Kambodsja. Dette lille landet mellom Thailand og Vietnam, som vi så vidt fikk snust på i sommerferien, men måtte forlate alt for raskt på grunn av fryktelig stormvær. Og som vi har gledet oss til å komme til vårt helt eget huset ved kysten. For å skape litt hverdag, lage litt mat og få et fast tilholdssted. Det ble visst ikke helt slik.

Det store franske kolonihuset vi hadde leid for en måned på AirBnB var alt annet enn modernisert og herskapelig. Vi kom sent på kvelden, og fant raskt ut at vår kjære vert hadde unnlatt å fortelle oss at det ikke var vasket på kjøkken og bad, at det ikke fantes ovn der, at osten dessverre smeltet i kjøleskapet og at gjester ikke hadde tilgang på bestikk, kopper, sengetøy, vaskemidler eller puter til sittebenkene av hardt tre i stua. Så vi la oss sultne under noen håndklær på natta, og våknet ennå sultnere til gneldring av ei bikkje på trappa. Som det pussig nok heller ikke sto noe om.

Den russiske verten, den russiske vertens hjelper 20 mil unna og den russiske vertens hagehjelp, hvorav ingen forøvrig kunne engelsk, ble kontaktet samtidig med AirBnB. Pussig nok skjedde ikke så mye den første dagen. Og ikke den andre dagen. Men den tredje dagen flyttet vi inn på hotell. For en drøm. Og den fjerde dagen bestemte vi oss for at hotell er best, leverte inn 12 kg skittentøy til vask og fylte minibaren med medbragt drikke. Den femte dagen var vi fri for huset med et overkommelig økonomisk tap og litt mer visdom om husleie.

Stranda i Kep en søndag ettermiddag.

Og her er vi nå, på et lite hotellrom med fantastisk utsikt i den mikrolille kystbyen Kep, mest kjent for krabber og pepper. Og her er det godt å være, det er helt klart ikke størrelsen på fascilitene som teller. Aller best har vi det faktisk når vi bor alle på et rom, i en seng, med alt vi har med oss rundt oss.

Skolehverdagen i Kep

På The Beachhouse har vi funnet hverdagen. Vi har begynt å stå opp om morgenen, vi har hatt skole eller “ekskursjon” hver dag, vi bader til frokost, i langfri, før middag og til kvelds, og vi farter rundt med tuk-tuk til grotter, strender, pepperplantasjer og butikker med franske baguetter. Og kanskje skal vi bare innse at hverdag og rutiner skal vi slutte å lete etter. Vi ville jo tross alt ha et annerledes år.

Det er masse spennende å se langs veien, hvis man følger med….
Fant vår helt egne Indiana Jones grotte på andre siden fjellet…. bare litt regn da.
Veldig tidlig pepper. Det øverste bildet er pepperranker, ikke vindruer (hvis noen skulle tro det om oss). 

6 Replies to “Dit pepper´n gror”

  1. Spennende lesning.Glad dere bor bra.,og at det har blitt rutiner med lekser.god tur videre på ferden,Fra bestemor på Tenerife

  2. Fantastiske Kep og Kambodsja ?. Spennende å følge dere med flotte bilder og historier. Her er høsten kommet og livet går sin morsomme gang ?. Barna lurer på om dere har hatt besøk av den enbente apekatten? Klem fra Oslo

  3. Hærlig og følge dere, Malin? Og at ikke ‘alt går på skinner’ er nok det som ungene kommer til å huske så lenge de lever (og dere voksne også)☺️ Nyttig lærdom!??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.